Massage

Alle hunde kan masseres, store som små og der er mange gode grunde til at give din hund massage. Én af de primære årsager til, at din hund skal have massage er, at der sker en positiv indvirkning på dens muskler og led. Mht. musklerne; Er de spændte, bliver de vha. massage afspændte, og er de slappe, stimuleres de vha. massage. Derudover kan massage være med til at forebygge og mindske skader på hundens bevægeapparat og hjælpe den til hurtigere at komme oven på igen, hvis den har været skadet eller er blevet opereret.
Massagen gør, at kroppen frigiver endorfiner og det gør hunden mere glad og mindre smerteplaget.
De spændte, ømme muskler lindres og blødgøres, så der igen kan strømme blod og næringsstoffer igennem dem.

Efter skader eller operationer hjælper massagen ved at mindske ødemer (væskeansamlinger) og dannelsen af arvæv. Massagen øger blodgennemstrømningen i musklerne. Dermed kan musklerne genvinde deres styrke, og hunden kan genvinde sin tabte kraft og flexibilitet.

Massage sætter gang i udrensningen af ophobede affaldsstoffer, fra medicin og fra hverdagens forurening, så de udskilles via urin og afføring.

Lige meget af hvilken grund står jeg klar til at give din hund massage. Jeg kombinere de teknikker jeg kan for at give din hund den bedste behandling.

Det skal dog nævnes at der er visse tilfælde hvor man ikke bør massere og det er  hvis hunden har åbne sår, brækkede knogler, bløder, har feber, betændelse eller har visse typer kræft. Drægtige tæver bør ikke masseres. Hunde under 1 år, kan godt masseres, hvis man tager højde for deres udviklingsgrad.