Vintervejr

Så kom der sne og frost! Det er derfor super vigtigt at passe ekstra godt på din hund lige nu.

Når det er rigtig koldt ude, er det vigtigt at tage hensyn til hundens evne til at håndtere kulde. Samtidig har alle hunde jo brug for at blive luftet og her kan et varmt dækken være en stor hjælp for hunden. Det er også vigtigt, at gåturen foregår i friskt tempo, så hunden holder cirkulationen i gang. 

Du skal også være opmærksom på, at hunden kan risikere at få forfrysninger, når den færdes ude i kulden. Forfrysninger ses oftest på poterne, halespidsen eller øreranden. 

Vores hunde kan også få problemer med hudafskrabninger på poterne, når vejene er fyldt med salt.  Der er også nogle hunde, der får problemer med den blanding af sne og salt, der kommer op mellem trædepuderne, det er altså rigtig koldt  og ubehageligt for dem. Det kan fremkalde rødmen og irritation af huden, derfor kan det faktisk være en god idé at give hundene sko på. Hvis I går steder hvor der saltes, men ikke er vild med ideen om at give sin hund sko på så er det i hvert fald en god idé at skylle hundens poter, når man kommer hjem fra gåturen.

Når det er så koldt udenfor kan du med fordel gå flere, men kortere lufteture.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *