Hundedækken – skal/skal ikke

Vi nærmer os hastigt den mørke og kolde tid og så er der nok mange der tænker på om hunden egentlig har brug for et dækken?

Hunden stammer oprindelig fra ulve og de kan uden problemer klare ned til 10-20 graders frost, også slædehunde er meget kuldetolerante. Men andre racer har vi har lavet om på, så de kan være meget små, tyndpelsede eller ligefrem hårløse. Disse hunde har en højere legemstemperatur end almindelige hunde, simpelthen for at kunne modstå varmetabet, der kommer, fordi de ikke har nogen pels.

Hunde der bliver udsat for nedkøling bliver modtagelige overfor sygdomme og andre dårligdomme, herunder gigt.

Derfor vil det være en rigtig god idé at give disse hunde et dækken på. Ligeledes kan også ældre hunde have behov for ekstra varme, når de skal udenfor.

Hvis du bruger din hund til jagt eller træner andre sportsgrene med den, agility, lydighed osv., er det også en god ide at give den et dækken på i pauserne. Således at hunden ikke bliver afkølet i disse pauser for herefter at blive taget ud og skal yde igen.

En kold hund der skal præstere vil være i stor risiko for at få en skade. Det er nøjagtigt ligesom os mennesker, vi kan heller ikke spurte 100 meter hvis vi fryser og er kolde.

Hvor koldt skal det være, før hunde skal have dækken på?

Det er meget individuelt. Man må se på, hvordan hunden har det. Man kan mange gange se, at de fryser, og man kan aflæse det på hele deres bevægemønster. En varm hund bevæger sig frit og er glad, mens de andre skutter sig lidt og kan ryste.

Herud over er skal man være opmærksom på ikke at lufte sin hund for længe ad gangen, når det er rigtigt koldt.

Vælg dækken efter temperatur og vindforhold

Om efteråret og foråret behøver dækkenet måske kun at være vind- og vandtæt, mens det om vinteren gerne må været foret.
Sørg for at vælge et dækken, som sidder rigtig godt på din hund, så det ikke gnaver eller laver sår, men samtidig sidder tæt nok til at varme.

Sko til hunde

 Der er inden for de seneste år også dukket sko til hunde op. Det lyder måske lidt skørt men ideen er faktisk ganske fornuftig.

Vores hunde kan nemlig få problemer med for eksempel hudafskrabninger på poterne, når vejene er fyldt med salt.  Der er også nogle hunde, der får problemer med den blanding af sne og salt, der kommer op mellem trædepuderne, det er altså rigtig koldt  og ubehageligt for dem. Det kan fremkalde rødmen og irritation af huden, derfor kan det faktisk være en god idé at give hundene sko på. Hvis I går steder hvor der saltes, men ikke er vild med ideen om at give sin hund sko på så er det i hvert fald en god idé at skylle hundens poter, når man kommer hjem fra gåturen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *