Bagpartskontrol

Hunde har generelt svært ved at styre bagenden. Det er forbenene, der bestemmer og resten af kroppen, fra navlen og bagud, følger bare med som en slags anhænger. Det er som oftest også her at man som hundemassør ser at hundene har problemer i bevægeapparatet.
Derfor er det vigtig at træne bagpartskontrol, altså lære hunden, at bagbenene godt kan noget selv og sørge for at sin hund får brugt musklerne i denne del af kroppen.

Det kan man bl.a. gøre med elefant-øvelsen.

Til denne øvelse kan du f.eks. bruge en opvaskebalje, en klodskasse, en murebalje eller en skammel. Det er bare vigtigt, at genstanden ikke kan tippe og at den passer til din hunds størrelse, jo større hund, jo større genstand.

Præsenter baljen, kassen e.l for hunden. Ros og beløn, ved kontakt med snuden. Fang hundens opmærksomhed og hold en godbid henover baljen og præcis så højt, at hunden ikke kan nå den, uden at gå op på baljen. Ros og beløn, så snart hunden rører baljen med en pote, eller endnu bedre, stiller sig op på baljen med begge forpoter.

Når hunden har forstået øvelsen, skal den selv tilbyde at gå op på baljen. Du skal rose og belønne hunden hver gang.

Når hunden er blevet fortrolig med baljen, kan øvelsen udbygges med at hunden går rundt om baljen med bagbenene og forbenene er på baljen.

Bakke øvelse er også en god måde at træne bagppartskontrol på.

Til at starte med at du evt træne langs en væg og bare et par skridt. Du går stille mod din hund og siger ”bakke” når hunden tager et skridt bagud roser du og giver en godbid. Det gentager du et par gange. Herefter skal hunden tage flere og flere skridt bagud.

Nu har din hund sikkert fanget øvelsen og du behøver ikke træne langs en væg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *