Hvordan kan vi styrke led og muskler

Lige meget hvad vi bruger vores hunde til er det altid en god ide at bruge lidt tid på at styrke deres led og muskler.

Det kan gøres ved at lave nogle simple kropskontrol øvelser. Udover at styrke leddene, er denne form for træning også rigtig god til at få hunden til at bruge hjernen lidt, da træningen kræver at hunden hele tiden er koncentreret. Herudover øger det hundens selvtillid at få mere kropskontrol. Ja, og så synes vores hunde jo også altid at det er fedt at lave noget sammen med os 😊

Øvelserne træner hundens balance, giver større stabilitet og nedsætter risiko for skader og overbelastninger.  Øvelserne kan også bruges ved genoptræning, da de er blide for hunden.

Man skal have en smule træningsudstyr, dog er det ting vi ofte har i hjemmet alligevel 😉

Her kommer jeg med nogle øvelser hvor du har brug for en luftmadras og en peanut fitness bold, du kan også bruge en almindelig fitness bold.

Hunden skal lave simple øvelser på luftmadrassen ( gå henover, sit og dæk). Pga. det ujævne underlag bruger hunden alle muskler på at holde balancen.

På peanutbolden starter man ved bare at lade hunden stå med forbenene på den. Senere kan den stå kun med bagbenene på den. Den kan lære at gå med bolden (Have forbenene på, og skubbe den fremad under sig imens), samt den kan stå helt oppe på den med alle 4 ben.
Husk at holde bolden, for at hjælpe hunden. Hvis bolden bare ruller afsted under hunden, kan hunden få en dårlig oplevelse eller end dog komme til skade! (du kan stille dig med bolden mellem benene eller du kan skubbe bolden op mod en væg)
Efterhånden som hundens balance øges, kan du holde mindre og mindre fat i bolden, så den får lov at skulle holde balancen på den mere og mere selv.

 

Træn kun i korte perioder (5 minutter) i starten og husk at stoppe inden hunden bliver ukoncentreret.

HUSK: Hvis hunden begynder at sitre, så har du trænet for meget!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *