Kropskontrol

Hunden bruger hjernen, når den skal koordinere sin krops bevægelser i forskellige vanskelige situationer.

Balanceøvelser styrker kropskontrollen og samtidig selvtilliden. Hvis hunden er usikker er det dog yderst vigtigt at man ikke presser den, men stille og roligt vise den, at den godt kan. Begynd forsigtigt med nogle nemme øvelser, så man ikke skræmmer hunden. Det kan f.eks. være “elefant” her har hunden forpoterne op på en balje. Efterhånden som hunden bliver mere og mere sikker, kan øvelsen udvides til at hunden går rundt om baljen med forpoterne oppe på baljen.

Ved at lade hunden bruge de små forhindringer, der er på gåturen, styrkes hundens balance og selvtillid.

Lær hunden at gå balance på bænke og borde, træstammer, sten, legeredskaber, broer og stabile bunker med træstammer i skoven. Et rør kan man lære hunden at kravle igennem. Små forhindringer kan man lære den at spring over eller kravle under. Gå mellem mange nedfaldne grene eller områder med større sten. Gå zigzag mellem træerne i skoven eller parken. Gå op og ned ad bakker ( husk blot altid at gå i zigzag, herved overbelaster du ikke for- og bagparten)

Lær hunden at stå på større sten, ting der vipper og eksempelvis stole. Man kan også prøve at træne lette øvelser som sit, dæk og stå på ting i forskellige højder.

OBS: Pas på i regn og frost, hvor “redskaberne” kan være glatte.

Du er altid velkommen til at kontakte mig og sammen kan vi finde øvelser der passer nøjagtigt til dig og din hund.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *